Over het Nederlands Kwartier

Herontdekken van Nederland

Het Nederlands Kwartier schrijft over en ontdekt alles dat Nederland en de Nederlanders uniek maken in deze wereld. Het kijkt naar de Nederlandse cultuur, geschiedenis, wetenschap, mensen en gewoontes zoals de Nederlanders zichzelf zien, maar ook zoals bezoekers ons zien.

De naam van dit blog is geïnspireerd door het beroemde “French Quarter” in New Orleans.  Een klein stukje van het internet over de Nederlandse samenleving.

In het echt is er een Nederlands Kwartier (Holländische Viertel) in Potsdam (Duitsland). Dit is een wijk gedeeltelijk gebouwd door Nederlandse ontwerpers en bouwers tussen 1733 en 1742 die bestaat uit zo’n 134 huizen in de Nederlandse gevelstijl.

We schrijven al onze artikelen in het Nederlands en het Engels.

Voor wie is het Nederlands Kwartier? 

Dit blog is er voor iedereen die een interesse in Nederland heeft.

Het Nederlands Kwartier wordt geschreven door de Hollandwinkel, sinds 2002 een webwinkel in typisch Nederlandse producten.

Wat kun je hier verwachten? 

We willen hier berichten schrijven over de mooiste plekken in Nederland, alles dat te maken heeft Nederland zoals gezien door de ogen van bezoekers, en natuurlijk informatie voor Nederlanders in het buitenland.

Contact opnemen met ons

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Of schrijf een e-mail aan blog@hollandwinkel.nl